fbpx

AKALU

Svet se je ustavil in ljudje smo začeli ceniti to, kar že imamo

Ja čudni časi so, bi se lahko strinjali. Nam zelo nepoznani. V roku enega meseca se nam je vse obrnilo popolnoma na glavo. Ustaljeno življenje, delo, prihodki, hobiji, rutine, socialno življenje, nič ni več enako. Kar naenkrat nam je omejeno gibanje, ljudje ostajajo brez služb, otroci so doma, restavracije in lokali so zaprti, partnerji so ves čas skupaj, plače so nižje, mediji širijo strah in ne vemo več kaj je res in kaj ni. Kar smo prej imeli na dosegu roke, trgovine, varstvo otrok, šole, službe, prosto gibanje, potovanja, ipd. je naenkrat omejeno. V veliki večina vlada negotovost, strah, celo panika. Pa je to resnično potrebno?

Pomislimo. Včasih ljudje tudi niso imeli vsega tega, pa so vendarle živeli. Ne samo živeli, bili so tudi srečni. Hvaležni, da lahko živijo, notranje mirni, da imajo možnost z lastnimi rokami ustvariti svojo srečo. Bili so zadovoljni z osnovami. Denar ni bil sveta vladar in ljudje niso bili toliko pod stresom. Družili so se, si med seboj pomagali, se smejali, imeli drugačne vrednote. Kaj pa, če trenutna situacija le ni tako zelo slaba? Kaj ko nam daje priložnost, da ponovno odpremo svoje oči? Samo en mesec je bil potreben pa so že vidne spremembe v razmišljanju in obnašanju.

Kar naenkrat je slovenski kmet postal spoštovan in vreden zaupanja, dober in iskan, pa čeprav je vseskozi tukaj. Kar naenkrat nastajajo nove obdelovalne površine, ljudje se odločajo za vrtove na svojih zelenicah, ki so tudi veš čas bile na voljo. Otroci so doma, učimo jih sami in smo dobili priložnost, da jih naučimo tudi življenskih vrednot, ki jih v šolah ne učijo. Čez noč smo dobili priložnost, da se zopet povežemo s svojimi partnerji, počnemo skupne stvari, za katere je v poplavi dela in stresa zmanjkalo časa, morda celo interesa. Kar naenkrat imamo spet čas zase, čas, ki je pri večini popolnoma izginil. Ugasnimo TV-je, preberimo kakšno dobro knjigo, pojdimo v naravo. Ustvarimo si vrt. Počistimo domove in okolice. Zadihajmo. Vzamimo si čas zase in za svoje bližje, dobili smo priložnost. Zopet lahko začnemo ceniti, kar že imamo, le da smo v tem hitrem tempu življenja, pod pritiski pozabili, da vse kar potrebujemo nosimo v sebi.

Vsaka neudobna situacija nas spodbudi, da se prilagodimo, da poiščemo še druge možnosti, da se v tej situaciji, ko imamo časa na pretek zamislimo. Sem/sem bil srečen? Sem/sem bil zadovoljen? Kaj je tisto, kar dejansko rad počnem? Kaj lahko naredim, da dobrinesem k boljšemu svetu? Kaj me veseli in kaj lahko delam s srcem in ljubeznijo? Kaj je tisto, kar me osrečuje? Kaj lahko naredim, da zaživim bolj harmonično življenje, brez nepotrebenga stresa in negativne energije? Je to dosedanje delo, ki sem ga opravljal? Sem se vsakič počutil super srečen? Sem se počutil pomemben? Če je vaš iskren odgovor DA, super, nadaljujte. Če pa NE, se lepo zahvalite trenutni situaciji in poiščite v sebi svoj skriti potencial, svojo kreativnost in sledite svojim sanjam. Boljše priložnosti za spremembe, lastno srečo in osebno rast ne bi mogli dobiti.

Tudi v podjetju AKALU se srečujemo z izzivi, z zgoraj omenjenimi vprašanji in prilagoditvami. Iščemo rešitve, sprašujemo se kaj je tisto kar je pomembno? Kaj ljudje nujno potrebujemo? Kaj so osnove? Če dobro pomislimo so to le zrak, voda in hrana. Zrak in vodo na srečo še imamo, kvalitetno in zato smo lahko hvaležni. Hrano bo pa potrebno pridelati, dvigniti slovensko samooskrbo. Iz tega razloga se nagibamo k možnostim podpiranja in sodelovanja s slovenskimi kmeti. V sodelovanju z Z DEŽELE V MESTO, ki se ukvarjajo s pridelovanjem zelenjave brez škropljenja in dostavo na dom, smo prišli na idejo. S svojim znanjem in opremo jim lahko zagotovimo naravi prijazno embalažo in to je naš skriti potencial, kako preživeti in dobrinesti k boljšemu svetu. Povežimo se, možnosti so. Zato tudi vas povabimo k razmisleku, kaj je lahko vaš dobrinos in pa seveda se veselimo tudi idej, kako bi lahko sodelovali tudi mi.

Hvala za branje in miren, čudovit dan še naprej.

Najnovejši prispevki

Arhivi

Kategorije

Naroči se na e-novice

S naročanjem na e-novice se strinjate s pravilnikom zasebnosti.

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo.